30 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Kalorifer sensöründe hata oluştuğunu bildiren bir hata kodudur. Bu durumda peteklerinizden verim alamazsınız. Sorunun çözümlenmesi için servis ekiplerinden yardım almanız gerekmektedir.
40 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Kullanım suyu sensöründe hata oluştuğunu belirtmekte olan bir hata kodu olmaktadır. Bu durumda kullanıcı olarak cihaza müdahale etmeden servis ekiplerinden yardım almanız gerekmektedir.
50 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Dış hava sensöründe sorun oluştuğunu belirtmekte olan bir arızadır. Cihaza müdahale etmeden uzman ekiplerini çağırınız.
60 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Kombi tesisatında bulunan su seviyesinin düşük olduğunu belirtmektedir. Bu durumda kullanıcı olarak cihaza su basmanız gerekmektedir. Aden kombi su basınç seviyesi 1,5 olana kadar su basınız ve ardından cihazı resetleyiniz. Cihaz normale dönecektir.
70 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Cihazın hava akışını yapamadığını belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda cihaz hava akışını sağlayamadığı için cihazdan verim alamazsınız. Cihaz hermetik ise: fan prosestat, cihaz bacalı kombi ise baca tıkanmış ya da baca sensöründe arıza meydana gelmiş olabilir. Uzman ekipleri çağırarak sorununuzun çözümlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
80 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Aden kombide aşırı ısınma oluştuğunu belirtmektedir. Bu durumda cihazınıza birkaç kez reset atınız ve bir süre bekleyiniz. Düzelme olmuyor ise servisi aramanız gerekmektedir.
90 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Kombinin başarılı bir şekilde ateşleme yapamadığını belirtmekte olan bir arıza kodudur. Kullanıcı olarak daire de gaz olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Dairenizde gaz var ise kombinizin su basınç seviyesini kontrol ediniz düşük ise cihaza su basın ve ardından birkaç kez cihazınızı resetleyiniz. Düzelme olmuyor ise elektronik kart, gaz valfi ya da ateşleme iyonizasyon çubuklarında sorun oluşmuş olabilir. Net bir teşhis için uzman ekipleri çağırınız.
Demirdöküm Aden Dijital Ekran Arıza Kodları
F0 Arıza Kodu : Kombinin su basıncının düşük olduğunu belirten koddur. Bu kod ekrana geldiği zaman Aden kombiye 1 ile 2 bar arasında su basarak sorunu çözümleyebilirsiniz. Cihaz altında yer alan siyah doldurma musluğunu sola çevirerek işlemi yapabilirsiniz. İşlemi tamamlamak adına bar değeri 1,5 olmalıdır ve bu değeri aştığında özellikle de 2,5 barı aştığında su akıntısı olur. Bu nedenle su basımı sırasında göstergeyi takip edin. Doldurma musluğunu işlem sonrasında kapatmayı ihmal etmeyin.
F1 Arıza Kodu : Aşırı ısı termostatın da arıza olduğunu belirten koddur. Aden Kombi bu hatayı verdiği sürece cihaz herhangi bir verim sağlamaz. Bu termostatın değişimi gerekmektedir. Demirdöküm Aden Servisi çağırarak yardım almanız gerekir.
F2 Arıza Kodu : Sıcak su akmasın da etkili olan parçalardan ntc sensörün de arıza meydana geldiğini gösteren koddur. Bu kod cihazın göstergesin de olduğu sürece kombi sıcak su akıtmaz veya akıtmasın da sorunlar yaşar. Demirdöküm Kombi Servisi’nden destek alınız.
F4 Arıza Kodu : Cihazın alev almasın da arıza yaşandığını gösteren hata uyarısıdır. Yani kombi ateşleme yaptıktan sonra alev almıyor ve devreye girmiyor. Gaz gurubunda, iyonizasyonda, elektrotlar da sorun olabilir. Demirdöküm Servisi’nden destek alınız. Bu gibi durumlar sıklıkla karşımıza çıkar. Cihaza kullanıcı olarak herhangi bir müdahalede bulunmayın ve servis ekipleri gelene kadar mutlaka bekleyin.
F5/F6 Arıza Kodu : Kombinin hava akım sırasın da arıza meydana getirdiğini böylelikle cihazın F5 uyarısı verdiğini göstermektedir. Kombinin baca sensörün de yahut hava prosestatın da problem olabilir. Demirdöküm Kombi Servisi telefonunu arayarak kombiye müdahale ettiriniz.
OC Arıza Kodu : Dış hava sensörünün devreye girdiği arıza kodu olmaktadır. Bu durumda yapabileceğiniz işlem ya da uygulama yoktur. Cihaz bir süre sonrasında düzelecektir.
CC Arıza Kodu : Dış hava sensörünün devreye girmediğini belirten arıza kodudur. Bu durumda cihaza müdahale etmeyin kısa süre sonrasında düzelme durumu olacaktır.